Mukaan Kaverikoiratoimintaan Jyväskylässä?

Valvojat: Nina/Juuli, Marika, Emilia&Turbo, Noora/Poju

Mukaan Kaverikoiratoimintaan Jyväskylässä?

ViestiKirjoittaja mirva » 04. Touko 2015 20:04

Jos Kaverikoiratoiminta kiinnostaa, lue ensin toiminnan vaatimuksista Suomen Kennelliiton sivuilta. http://www.kennelliitto.fi/kaverikoirat

Lyhyesti: Kaverikoiran tulee olla terve, vähintään 2-vuotias, ihmisystävällinen koira, jolla on hyvä ja luottavainen suhde ohjaajaansa. Kaverikoiratoimintaan mukaan lähtevältä edellytetään täysi-ikäisyyttä, ryhmätyötaitoja sekä sitoutumista toimintaan. Koiran pitää pystyä työskentelemään toisten koirien läheisyydessä. Tutustu myös kaverikoiratoiminnan ohjeisiin ja mieti pystytkö sitoutumaan vapaaehtoistoimintaan. Toiminta ei ole tarkoitettu koiran kouluttamiseen tai sosiaalistamiseen tai meriittien keräämiseen koiralle, vaan vapaaehtoistoiminnan toteuttamiseen.

Vuoden 2016 alusta kaverikoiraohjaajien tulee olla Suomen Kennelliiton jäseniä ja koirien tunnistusmerkittyjä sekä rekisteröityjä/ FIX-rekisterissä.

Kaikki Kaverikoiratoimintaan mukaan tulevat käyvät perehdytyskurssin ja koirien soveltuvuus arvioidaan. Perehdytyksessä käydään yhdessä läpi toiminnan periaatteita ja käytäntöä. Soveltuvuuden arvioinnin tarkoitus on selvittää koiran suhtautumista vieraisiin ihmisiin ja tilanteisiin, jollaisia vierailukäynneillä voi tulla vastaan. Koirista täytetään myös kattava esitietolomake ennen arviointia.

Tulevista kursseista ja testitilaisuuksista ilmoitetaan Kennelliiton sivuilla sekä tällä foorumilla. Myös Facebook -ryhmässämme (Jyväskylän Kaverikoirat) on tietoa tapahtumista, joissa olemme mukana ja joihin voit tulla jututtamaan meitä harrastajia. Meihin ja toimintaan voi tutustua myös ajoittain järjestämillämme yhteislenkeillä oman koiran kanssa.

Lisätietoa Jyväskylän ryhmän toiminnasta saat yhteyshenkilöltämme Satulta jyvaskylankaverikoirat@gmail.com.

Jyväskylän ryhmään tulevien on mahdollista käydä kurssi tai testissä myös muualla Keski-Suomen Kennelpiirin alueella mikäli niihin mahtuu, etusija on kuitenkin aina kyseiseen ryhmään pyrkivillä. Muista piirin alueen kursseista ja toimintaryhmistä saa tietoa K-S Kennelpiirin Kaverikoiravastaavalta ja kyseisten ryhmien vetäjiltä. Yhteystiedot löytyvät Kennelliiton Kaverikoirasivuilta.
Mirva Kakko
Kaverikoiravastaava
Keski-Suomen Kennelpiiri

mirva.kakko@pp.inet.fi
040-7468681
Avatar
mirva
 
Viestit: 528
Liittynyt: 20. Touko 2010 08:52

Paluu Esittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron